5. Engelsiz OMÜ Günleri Etkinliğindeydik

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Engelli Öğrenci Biriminin; engelli öğrencilerin eğitim-öğretime, mekânlara ve sosyokültürel aktivitelere ulaşmaları konusunda farkındalık ve duyarlılık oluşturmak, yanı sıra da bu amaçlara yönelik iyi uygulama örneklerini yaygınlaştırmak için düzenlediği “5. Engelsiz OMÜ Günleri” kapsamında 24 Mayıs 2022 tarihinde OMÜ Yaşam Merkezi etkinlik alanında OGEB olarak stantta yerimizi aldık.

Rektör Ünal’ın da ziyaret ettiği standımızda OMÜ Görme Engelli Birimi olarak öğrenci ve ziyaretçilere görme engelliler için yapmış olduğumuz sesli kitap ve metin kitap hakkında bilgiler verdik.

OMÜ Görme Engelli Birimi

OGEB (OMÜ Görme Engelli Birimi) Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı bünyesinde kurulmuş, görme engelli kullanıcılar için teknik destek ve dijital kaynaklar üreten bir birimdir.

Sesli Kitap Nedir?

Görme engelli bireylerin bilgiye erişimlerine katkı sağlamak adına basılı bilgi kaynaklarının, sesi ve diksiyonu iyi olan gönüllüler tarafından belli kurallara uyarak dijital ortam üzerinde seslendirilmesi ile elde edilen kaynaklara sesli kitap denir.

Nasıl Başvurabilirim?

OMÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Kurupelit Kampusu 55139 Kurupelit / SAMSUN adresine gelerek, omuogeb@gmail.com adresine iletişim bilgilerinizi içeren mail atarak, 0(362) 457 60 63 nolu telefonu arayarak ya da hemen sayfanın alt kısmındaki formu doldurarak başvuru yapabilirsiniz.

Sadece Seslendirme Yapmam mı Gerekiyor?

Hayır sadece kitap seslendirmeniz gerekmiyor. Görme engelliler için kitap tarayabilir, dijital arşive katkıda bulunabilir veya yüz yüze ders eğitimi verebilirsiniz.

Gelmeden Kitap Okuyabilir miyim?

Evet, eğer uzaktan gönüllü okuyucumuz olmak istiyorsanız gönüllü okuyuculukla ilgili tüm bilgileri içeren dosyayı Gönüllü Okuyuculuk Bilgileri bağlantısından indirebilir gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için OGEB web sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Erişim için tıklayınız.