American Psychological Association (APA) Deneme Duyurusu

22.05.2023
American Psychological Association (APA) Deneme Duyurusu

Değerli kullanıcılarımız, American Psychological Association (APA)’nın kendi platformu olan APA PsycNET üzerinden sunulan, Psikoloji ve Psikiyatri alanlarında yayınlanan PsycINFO, PsycARTICLES ve PsycBOOKS 17 Haziran tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

Erişim için tıklayınız.

PsycARTICLES®  (Tam metin dergiler)

American Psychological Association(APA), Canadian Psychological Association ve Hogrefe Publishing Group yayınevleri tarafından yayınlanan, 110’un üzerinde tam metin, hakemli dergiyi içermektedir. Davranış Bilimleri alanında tanınmış akademisyen ve bilim adamlarından en önde gelen bilimsel dergi koleksiyonları içinden sağlanan dünyaca güvenilir araştırma kaynağıdır.

Kapsam :

• Kapsam : 1894’den günümüze
  • 210,000+ tam metin makale
  • PDF ya da HTML formatta tam metin içerik
  • Çoğunluğu 1. Cildin 1. Sayısına kadar uzanan 110’un üzerinde dergiyi kapsamaktadır.
  • Haftada 2 defa güncellenen içerik
  • PsycARTICLES içinde yer alan tüm içerik PsycINFO da indekslenmektedir.

PsycBOOKS® (Tam metin kitaplar)

APA (1100+) & diğer yayınevlerinden (3300+) toplam 4.400+ tam metin akademik & klasik kitap

• Aylık güncellenme
  • 30 Handbooks in Psychology el kitabı
  • 1620- günümüze güncel ve tarihi kitaplar
  • Psycbooks, “APA Handbooks in Psychology” referans kitap serilerini ve “APA/Oxford University Press Encyclopedia of Psychology” de kapsamaktadır.
  • Marc kayıtları sağlanmaktadır.
  • ***2019’da 20 yeni kitap eklenmiştir

PsycINFO;

İçeriğinde bulunan 4.6 milyondan fazla disiplinler arası bibliyografik kayıt sayesinde araştırmaların hızlı ve kapsamlı şekilde gerçekleşmesini sağlayan bir veri tabanıdır. APA PsycNET® platformu üzerinden erişim sağlayabildiğiniz PsycINFO;

• 1600’den günümüze, 2300 dergi, 48.000 kitap bölümü, 545+ video kaydının bibliyografik kaydını,
  • 3 milyondan fazla DOI numarasını,
  • 50’den fazla ülkeden 30 dilde dergiyi içermektedir.