Anasayfa » Kurumsal » Tarihçe

OMÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, 1975 yılında kurulan Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerine yardımcı olmak, akademisyenler,  öğrenci ve personelin bu alandaki ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile oluşturulmuştur.  Başkanlığa bağlı bir Merkez Kütüphane ile bazı Fakültelerde  ve Yüksekokullarda birim kütüphaneleri bulunmaktadır.

1985 yılının başında eski Diş Hekimliği Fakültesinin yerinde tek bir salonda Fen-Edebiyat fakültesinin 1300 adet kitabıyla kurulan Merkez Kütüphane, iki yere daha nakledildikten sonra 1979 yılında inşaatına başlanan 4 katlı 4748 metrekare kullanım alanlı kendi binasına 13 Temmuz 1988’de taşınmış ve aynı binada 2018 Temmuz ayına kadar hizmet vermiştir.

2018 Temmuz ayından sonra ise 10.500 metrekare kullanım alanlı, 700 kişilik oturma kapasiteli, bilgi teknolojisiyle donatılmış, kablosuz internet ağı, internet bağlantılı bilgisayar parkı, kafeteryası, serbest oturma alanları, bireysel ve grup çalışma odaları olan,  ergonomik, tamamı yenilenmiş mobilyalarıyla yeni nesil bir kütüphane binasına taşınmış ve hizmetlerine artık burada devam etmektedir.