OMÜ’de Akademide Kadın Buluşmaları Etkinliğinin Üçüncüsü Gerçekleştirildi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMÜKAM) tarafından düzenlenen “Akademyada Okuryazarlık Buluşmaları” etkinliğinin üçüncüsü, 23.05.2024 tarihinde Merkez Kütüphanede gerçekleştirildi.

“Dijital Şiddet ve Medya Okuryazarlığı” teması etrafında düzenlenen panel, moderatör Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Senem Gürkan’ın konuşmalarıyla başladı. Ardından Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Uğur Donbay açılış konuşmasını yaptı. Panel İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Recep Yılmaz’ın dijital şiddet ile ilgili temel kavramlar üzerine olan konuşması ile devam etti.  İkinci olarak İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mevlüde Nur Erdem dijital şiddetin türleri, örnekleri ve medya okuryazarlığı ile ilgili bilgi verdi. Panelin son konuşmacısı İletişim Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Gülten Arslantürk de dijital şiddet ve sosyal medya arasındaki ilişki ve örnekleri üzerinde durdu.

Panel, OMÜKAM Müdürü Prof. Dr. Mucize ÜNLÜ tarafından konuşmacılara katılım belgesi takdim edilmesi ile sona erdi.