Daire Başkanlığı

ugur.donbay@omu.edu.tr
Dahili Tel: 6855

Özgeçmiş

1988 yılında Samsun’da doğmuştur. Lisans eğitimini Erzurum’da Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi (Kütüphanecilik/Arşivcilik) programında 2012 yılında tamamlamıştır. 2013 yılında bilgisayar işletmeni olarak atandığı Ordu Üniversitesi’nde iş hayatına başlamış, 2018 yılında aynı kurumda kütüphaneci kadrosuna atanmıştır. Ordu Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nin kurulması, hizmetlerin işletilmesi ve yeni kütüphane binasının oluşturulması aşamalarında yer almıştır. 2021-2024 yılları arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde Kütüphaneci olarak çalışmış, 2024 yılında aynı birime daire başkanı olarak atanmıştır. Akademik hayatına ise 2019 yılında Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Bilgi ve Belge Yönetimi programında başlamıştır. Akademisyenlerin bireysel bilgi yönetimi davranışları ile kaynakça yönetim yazılımları arasındaki ilişkiler üzerine bir tez yazmıştır. 2021 yılı itibariyle ise Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Bilgi ve Belge Yönetimi programında doktorasını yapan Uğur Donbay şu anda dijital bilgi kaynakları ve dijital kütüphaneler üzerine tez çalışmasını sürdürmektedir. Uzmanlık alanları arasında bireysel ve kurumsal bilgi/belge yönetimi, akademisyenlerin bilgi davranışları, kaynakça/atıf yönetim yazılımları, dijital içerikler, bilgi merkezlerinde mekân, açık erişim sistemleri, bilgi erişim sistemleri, üniversite ve araştırma kütüphaneleri, bilimsel yayın veri tabanları ve yükseköğretimde bilgi okuryazarlığı konuları yer almaktadır. Uğur Donbay evli ve iki çocuk babasıdır.