SOSYAL SORUMLULUK ETKİNLİKLERİ
1- Merkez Kütüphane, Minik Öğrencileri Ağırladı (11.05.2026)
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı toplumsal katkı etkinlikleri kapsamında Samsun Uğur Okulları Canik Kampüsü 2-A ve 2-B sınıfı öğrencilerini misafir etti. Uğur Okulları yönetim birimi, PDR birimi ve sınıf öğretmenleri olarak gerçekleştirilen ziyarette, öğrenciler kütüphane ortamını yerinde deneyimleme fırsatı buldu.
Ziyaret programı kapsamında öğrenciler, kütüphanenin farklı birimlerini gezerek bilgiye erişim olanakları hakkında uygulamalı bilgiler edindi. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Uğur Donbay, Kütüphane Akademik Danışmanı Öğr. Gör. İ. Ethem Olukcuoğlu ile kütüphaneciler Yeliz Yılmaz Akal ve Nagehan Sarıoğlu tarafından karşılanan öğrencilere, kütüphane hizmetleri genel hatlarıyla tanıtıldı.
2- ”Dünya Engelliler Haftası”nda Görme Engelli Bireylerle Doğru İletişim Etkinliği (22.05.2026)
2026 yılı için belirlenen “Engelsiz Bir Dünya İçin El Ele” sloganı doğrultusunda dünyada ve ülkemizde engelli bireyler için toplumsal katılımın ve eşitlik ilkesinin öne çıktığı haftada Kütüphane ve Dokümantasyon Başkanlığı da düzenlediği eğitim programıyla OMÜ’nün engelli bireylere yönelik kurumsal vizyonu ve farkındalığına katkı sağladı.
Merkez Kütüphane Engelli Biriminde organize edilen eğitim programına; Kullanıcı Hizmetleri Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Ethem Olukcuoğlu, Kullanıcı Hizmetleri Süreç Yöneticisi Kütüphaneci Yeliz Yılmaz Akal, Kütüphaneci Nagehan Sarıoğlu, Kütüphaneci Hatice Akman ile Merkez Kütüphanenin diğer birimlerinde görev yapan çalışanlar katıldı.
EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
1- Merkez Kütüphanemizde “Köy Enstitülerini Kütüphaneleri Üzerinden Yeniden Keşfetmek” Başlıklı Forum (11.05.2026)
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bölgesel Kalkınma ve Stratejik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen “Kültürel Miras Değerinde Olan Ladik Akpınar Köy Enstitüsü Kütüphanesinin Sosyal Bilimler Literatürüne ve Samsun’a Kazandırılması” başlıklı Bilimsel Araştırma Projesinin (BAP) çıktıları, konuyla ilgili katılımcılarla müzakere edildi.