Üniversitede verilen eğitimin ayrılmaz bir parçası olarak; bilgi hizmetlerini çağdaş gelişmeler doğrultusunda düzenleyip, kullanıcılarının bilgi gereksinimlerini karşılamaktır.
Bilgi ve belge erişim hizmetlerinde, gelişen teknolojileri kullanarak; çağdaş bilgi hizmetlerini en üst düzeyde sağlayan evrensel çapta bir kütüphane olmaktır.
Kurumun ihtiyaçları doğrultusunda bilgi kaynakları sağlamak, kurumun bilgi ihtiyaçlarına yanıt vermek, bilgiye hızla ve kolayca erişmek için gerekli düzenlemeleri yapmak, elektronik tabanlı bilgi hizmetleri sunmak, kaynak ödünç vermek, bilgi okuryazarlığı eğitimini desteklemek, kurumsal veritabanları oluşturmak.
Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanlığı
Daha Fazlası
Tüm Birimler
Kitaplar ve Danışma Kaynakları, Süreli Yayınlar, Kupür Derleme ve Güncel Yayınlar, Bilgisayar Parkı, Ödünç Hizmetleri, Engelsiz Kütüphane birimleri üzerinden hizmet vermektedir.
Belge Sağlama (Basılı-Elektronik Makale-Tez), Bibliyometrik Analiz ILL (Kütüphanelerarası İşbirliği-Ödünç Kitap)
Kataloglama ve Sınıflama, Veri Girişi
Web Sitesi-Bilgi Yönetim ve Erişim Sistemleri Otomasyon Online Kaynaklar
Kurum içinden-dışından; kargo veya posta ile gelen evrakları teslim almak, birim dışına gidecek evrakları kurum içi posta servisine teslim etmek, Merkez Kütüphane binasının katlarının temizliğini yapmak, personel ofisleri ve ortak kullanım alanlarının temizliğini yapmak, duyuru panolarının güncellenmesini , kapı güvenliğini ve vestiyer hizmetlerini yapmak, personel ve konukların içecek servisini yapmak.
Bibliyometrik Danışma Hizmetleri
Bu hizmet kapsamında ;
Atıf dizinlerinde yer alan Üniversitemiz adresli bilimsel yayınlar tespit edilir.
Bu yayınlar türlerine göre belirlenir (tam makale, derleme, bildiri, kitap bölümü, vaka sunumu, poster vb.)
Yayınlar yazar, bölüm, fakülte, alan dizin bilgilerine göre ayrıştırılır.
Yayınlar çeşitli kategorilerde analiz edilir.
Atıf raporu düzenlenir. (yazarların kendi yayınlarına yaptığı atıflar, dışarıdan gelen atıflar, ortalama atıf sayısı, h-index bilgisi vb.)
Yayınların yer aldığı dergilerin etki değerleri, hangi dizinlerde yer aldığı belirlenir.
Akademisyenlerin alanlara göre etki değeri yüksek dergilerde yayın yapmaları teşvik edilir.
Öğretim üyesi başına düşen yayın, atıf sayısı hesaplanır.
Bu analizler, düzenli aralıklarla yapılarak ilgili birimlerle paylaşılır. (Kurumsal performans ya da akademik yükseltme ve atama kriterleri kapsamında, faaliyet raporlarında vb. kullanılır.)