American Psychological Association Deneme Erişimi

05.10.2020
American Psychological Association Deneme Erişimi

American Psychological Association (APA)’nın kendi platformu olan APA PsycNET üzerinden sunulan, Psikoloji ve Psikiyatri alanlarında yayınlanan PsycINFO, PsycBOOKS, PsycTESTS, PsycTHERAPY and PsycEXTRA  deneme erişimi talebiniz için teşekkür ederiz.

Erişim Linki: http://psycnet.apa.org

Deneme Erişimi bitiş Tarihi: 01.11.2020

PsycARTICLES®  (Tam metin dergiler)

American Psychological Association(APA), Canadian Psychological Association ve Hogrefe Publishing Group yayınevleri tarafından yayınlanan, 110’un üzerinde tam metin, hakemli dergiyi içermektedir. Davranış Bilimleri alanında tanınmış akademisyen ve bilim adamlarından en önde gelen bilimsel dergi koleksiyonları içinden sağlanan dünyaca güvenilir araştırma kaynağıdır.

Kapsam :

• Kapsam : 1894’den günümüze
  • 210,000+ tam metin makale
  • PDF ya da HTML formatta tam metin içerik
  • Çoğunluğu 1. Cildin 1. Sayısına kadar uzanan 110’un üzerinde dergiyi kapsamaktadır.
  • Haftada 2 defa güncellenen içerik
  • PsycARTICLES içinde yer alan tüm içerik PsycINFO da indekslenmektedir.

PsycBOOKS® (Tam metin kitaplar)

APA (1100+) & diğer yayınevlerinden (3300+) toplam 4.400+ tam metin akademik & klasik kitap

• Aylık güncellenme
  • 30 Handbooks in Psychology el kitabı
  • 1620- günümüze güncel ve tarihi kitaplar
  • Psycbooks, “APA Handbooks in Psychology” referans kitap serilerini ve “APA/Oxford University Press Encyclopedia of Psychology” de kapsamaktadır.
  • Marc kayıtları sağlanmaktadır.
  • ***2019’da 20 yeni kitap eklenmiştir

PsycTESTS®(Psikolojik testler ve anketler)

• 31.550 Master Test Profiline; 20.290 gerçek test ve test malzemesi ile birlikte erişim sunan araştırma veritabanıdır.
  • 56,000+ kayıt, tam metin PDF ve multimedia dosyaları içermektedir.
  • Aylık güncellenme yapılarak, yeni içerik ve düzeltmeler eklenmektedir.
  • Kayıtlar APA uzmanları tarafından indexlenmektedir

PsycTHERAPY® (Psikoterapi videoları)

• Uzman doktorların/Psikologların; hastalar, çiftler & aileleri ile yaptıkları 540+ terapi/tedavi videosu
  • 245’ün üzerinde psikoterapi konusu
  • Yıllık 20-30 saatlik içerik ekleniyor
  • 100 civarında farklı yaklaşım (örnek : Duygu odaklı terapi, kognitif davranışsal terapi, Psikodinamik Terapi …)
  • 100+ yakın tanınmış terapist

APA ayrıca tanıtım dokümanları, eğitici videolar, web seminerleri ve daha fazlasını içeren çeşitli eğitim ve destek seçenekleri de sunmaktadır. Bu kaynaklar hakkında ek bilgi Librarian’s Resource Center’da (http://www.apa.org/pubs/librarians) bulunabilir.